السلام عليكم دكتور بنتي عمرها اربع شهور ووقعت من...

السلام عليكم دكتور بنتي عمرها اربع شهور ووقعت من حوالي اسبوع علي دماغها من قدام والنهارده ظهر اصفرار في جفن العين اي السبب
مساعدة الطبيب: هل تم زيارة طبيب حول هذا الأمر؟ هل تم تناول أي أدوية؟
لا
مساعدة الطبيب: هل هناك أي شيء مهم في التاريخ الطبي يجب أن يعرفه الطبيب؟
اول ما اتولدت كان عندها صفرت جنات اللي في الدم واتحجزت والحمدلله بقت كويسه ووزنها زايد عن الطبيعي

إجابة الخبير: الدكتور علي الطويل

الدكتور علي الطويل

طبيب

هل ارتطام الرأس يتطلب مراجعة الطبيب ؟
في الحقيقة عزيزي العميل فإن ذلك يعتمد على نوع و شدة الارتطام ، بمعني إذا ان الارتطام شديد فإنه من الأفضل مراجعة أقرب مركز طبي لديكم لتقييم الحالة، حيث أنه يجب استبعاد وجود نزيف في الدماغ في بعض الحالات خاصة في كبار السن.

ما الفحوصات التي يمكن القيام بها في مثل هذه الحالات؟

الفحص الطبي السريري و أخذ التاريخ المرضي لكم من قبل طبيب الطوارئ، فحص الدم الكامل كإجراء روتيني، عمل صورة أشعة مقطعية للرأس في حال وجود شك بحدوث نزيف أو كسر في الجمجمة.

ما الأعراض التي تتوجب مراجعة الطبيب؟

في حال حدوث بعض الاعراض فإنه يجب مراجعة أقرب مركز طبي بشكل عاجل:
  • الصداع
  • الشعور بالدوخة و الدوران
  • نزيف في الانف
  • حدوث ازرقاق حول العين
  • نزول سائل من الأنف أو الأذن

الرد من العميل

هي عمرها اربع شهور وطبيعيه بمعني الحركه كويسه وبتتجاوب معانا بس انا قلقانه بسبب الصفرار اللي فوق جفن عنيها اليمن وبعد الوقعه كان في شويه ورم في قورتها وراح بس ظهر اليوم اصفرار هل ممكن الصفرار ده من الوقعه ووزنها 9 كيلو وعمرها اربع شهور ونص

الرد من العميل

دكتور الله يخليك طمني انا معنديش حد يوديني المستشفى وخصوصا البنت مش باين فيها حاجه وشكلها طبيعي بس الصفرار فوق الجفن مخوفني خصوصا انها وقعت علي وشها وورمت قورتها من اسبوع وهي بتضحك ومش باين فيها حاجه وانا قلقانه وكل اللي حوليا فكرني مش لاقيه حاجه اعملها ويقوليلي البنت كويسه

إجابة الخبير: الدكتور علي الطويل

الدكتور علي الطويل

طبيب

ننصح بمراجعة أقرب مركز طبي لديكم لتقييم الحالة