Auto Mechanic

Some thing going wrong with my car Fiat grande...

Some thing going wrong with my car Fiat grande Punto 1.4 year 2013.Vibration & shutting down of engine in neutral speed (idle) so I changed all spark plugs with beam so there is no any vibration but engine still shutting down after starting & no moving, in meantime when speeding I have no problem
Assistant: What is the model/year of your car?
Fiat grande Punto 1.4 year 2013
Assistant: Are you fixing your vehicle yourself? What have you tried so far?
Electrician have changed all spark plugs & beam
Assistant: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
No thanks

الرد من العميل

Awaiting for your quick response, thank you so much

إجابة الخبير: المهندس حمزه بارود

المهندس حمزه بارود

مهندس ميكانيك

عميلنا العزيز بنسبة للمشكلة التي تواجه سيارتك وهي تبدأ تهتز فهذا يرجع لاسباب منها:
١_ حدوث خلل في إحدى البخاخات في السيارة . حيث أنه احيانا يعمل بشكل طبيعي وأحيانا يسبب خلل في عملية احتراق وهذا يؤدي الي وجود هزة في السيارة.
٢_ وجود خلل في منظومة خلط الوقود ونسبة الهواء في غرفة الاحتراق في المحرك لذلك يجب عليك تنظيف مدخل الهواء.
لحل المشكلة :
قم بفصل فيشة البخاخات كل واحدة لوحدها واستمع لصوت اهتزاز المحرك عند نزع كل فيشة حيث أنه البخاخ التالف عند نزع الفيشة به لن يتغير صوت المحرك سيبقي عادى هنا ستعرف ان البخاخ تالف.
ويجب عليك فحص الكويلات والتأكد من تركيب أسلاك البواجي بشكل صحيح.
تنظيف الثروتل وفحص حساس الهواء