الزواج و الإرشاد الأسري

دكتور انا بنت عندي 25 سنة -مهندسة وشغالة حاليا...

دكتور انا بنت عندي 25 سنة -مهندسة وشغالة حاليا وسنجل من فترة كنت تعبانة جدا وبتجيلي خنقة شديدة وعياط بلا سبب وفي زي حد روحناله قرالي قران وقال اني مسحورة بوقف الحال والتعطيل والي اخره والحمدلله كل ده راح يعني وانا بصراحة مش بحط ف دماغي وبصلي بس للاسف بقطع في موضوع بقي بقاله حوالي اسبوعين مش بنام ولا عارفة امارس حياتي بشكل طبيعي من التفكير .. لاحظت اهتمام من حوالي ٣ شهور من مديري ف الشغل هو اكبر مني ب ٣ سنين وهو محترم جدا جدا جدا لدرجة اني حبيته بس هو ميعرفش .. ومعايا زميلنا ف التيم كان بقاله حوالي سنة برضو لطيف معايا ف التعامل وكنت حاسة انه حاططني ف دماغه بس مكنتش مهتمة خالص عشان كانت كلها تلميحات- من اسبوعين لقيت زميلنا ده بيكلمني انه عايز يتعرف عليا اكتر عشان يرتبط بيا وعرفت انه غيران وانه جه لما حس ان ممكن حد يتقدملي ولما حس ان المدير بتاعنا برضو ممكن يكون بيفكر فياا هما الاتنين محترمين جدا بس انا كنت خلال الفترة اللي فاتت اتعلقت جدا بالمدير وكان نفسي يتكلم بس كل كلامه تلميحات ومعرفش مستني ايه لحد النهاردة وزميلنا هو اللي جه كلمني وانا مرفضتش التعاارف ووافقت عشان مضيعش الفرصة وخصوصا خوفت فعلا لما عرفت ان حد كان عاملي حاجة والكلام ده بس متضايقة عشان كان نفسي المدير هو اللي يتكلم..وهو ميعرفش ان زميلنا كلمني ف حاجة خالص انا تعبانة مش عارفة افكر ومش عارفة اعمل ايه بجد بحب حد بيلمح بس ومتكلمش مش عارفة ايه اللي مانعه .. ومش عايزة اضيع فرصة التاني اللي كلمني الاول وعايزة اديله فرصة

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

بالطبع ان الشخص الذي تحدث مباشرة واخبرك برغبته في التقرب منك هو الاكثر جديه، فالتلميحات لا تعتبر اعترافا بالحب او دليل على رغبته،. ومن الممكن ايضا ان تكون اسلوبا لتعليقك به
لذا حاولي ان تتقربي لزميك وتعرفيه اكثر  واتفقوا على فتره للتعارف وان شعرت براحه استمري ولا تفكري كثيرا، لكن لو شعرت بعدم الراحه صارحيه وظلوا اصدقاء
اما هذا المدير فان كان يريدك فعلا لن يسمح ابدا من ان يتقرب منك اي شخص وسيحارب من اجلك

الرد من العميل

كلام حضرتك مظبوط بس هو المدير ميعرفش ان زميلنا كلمني خالص وكنت حاسة ان خلال الفترة الجاية هيتكلم وانا عمالة افكر بقي استناه واضيع الفرصة ولا انا كدة صح صليت استخارة وحلمت حلم ملغبط كدة حلمت اني واقفة قدام حمام سباحة بس كان مش نضيف خالص وكله ورق وقمامة و ف اخر الحلم حلمت ان انا وماما لابسين ابيض شبه لبس الاحرام كدة هل ده دليل علي حاجة؟

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

لو ان المدير معجب بك، فماذا ينتظر؟ هل ستظلي في اناظار ان يتخذ قرار؟ الا يشعر انه من الممكن ان ياتي اليك اي شخص في اي لحظه؟
ورغم ذلك حاولي ان توضحي له ان هناك من يحاول التقرب اليك او انك ستضيعين منه ، ان لم تجدي اي تفاعل انسي امره تماما وتصرفي دائما على اساس الاشياء التي تملكينها في يدك فعلا، وليس على حسب ما يمكن ان تحصلي عليه لانه في علم الغيب
اما الحلم فيمكنك مراسلة قسم تفسير الاحلام بشانه