دكتور الشريعة

انا اعمل في شركه بقسم المبيعات العقاريه شغلنا بدون...

انا اعمل في شركه بقسم المبيعات العقاريه شغلنا بدون راتب بنظام العموله، طبيعه الشغل ان الشركه تجيب العميل وانا ابيعلهم ونتقاسم العموله بالنصف، بقالي سنتين معهم بهذا النظام ، في خلال السنتين جبت اكتر من عميل من عندي وكمان جبت اكتر من عميل من خلال عملاء من معارف عملاء الشركه من خلال ان اطلب منهم يرشحوني لحد من طرفهم يكون مهتم بشراء عقار واتواصل معاهم وابيعلهم وكانت الشركة بتحاسبني برده بالنصف سواء العميل من عندي او من خلال الترشيح مع ان ده شغلي الخاص وقايم علي تعبي ومجهودي الشخصي في مكالمه العملاء والبحث علي افضل الفرص وطبيعه شغلنا جدا مرهقه والفتره الاخيره بداءت الشركه في تقيليل العملاء من عندهم بنسبه كبيره والاعتماد الاساسي علي العملاء الشخصين اللي من عندي وده بيكلفني مصاريف علي العملاء عزومات وحاجات تانيه ومجهود اضافي في الشغل سؤالي انا اقدر ابيع العملاء سواء الخاصين بيا او اللي من معارف عملاء الشركة علي شركه اخري وبحصل علي نسبه تصل ل ٩٠٪؜ ليا و ١٠٪؜ ليهم واتكلمت مع الشركه في انها تزيد النسبه خاصه بي في هؤلاء العملاء ورفضوا هل ده لو حطيتهم و عملت ده مع شركه تانيه حلال ام حرام مع اني مابستلمش راتب منهم ولا تامين صحي ولا اي امتيازات تماما بس مكتبهم واسمهم. شكرا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

الرد من العميل

العملاء المقصودين هنا هم العملاء معارف لعملاء الشركه وليسو من عملاء الشركه ياتوا بمعارفهم مقابل نسبه من العموله

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أنه لا يجوز لك أن تضارب على الشركة أو تستغل العمل نفسه.
ولكن إذا تركت العمل وقدم إليك العملاء دون ترويج منك أن مضاربة على الشركة التي استقلت منها أو باستغلال اسمها فيجوز.
والله تعالى أعلم وأحكم.