الزواج و الإرشاد الأسري

أنا كنت حبه احكى عن مشكله حصلت معايا المشكلة دى...

أنا كنت حبه احكى عن مشكله حصلت معايا المشكلة دى بتحكى عنى وهيه أنا بنت عندى ١٦ سنه من حوالى فتره أنا تعرفت على وحده صاحبتى وفضلنه فتره كبيره بنروح وبنجى مع بعض وبنت دى كانت بتحب واحد والولا ده كان بتسلا بيها وكان مكلم عليا وحده صحيتنا كمان وبعدين عرفتنى عليه وبدأيقولها انو بيحبنى زى وحده اخته ودخالى فى دور الاخوه وبعدين أنا بدأت أظهر حبي ليه بدأت اكون مهتم وبعدين عدتت فتره بعدنا أنا كنت زعلانه عليه وبدأ نفس صحبتى دخل ابن خلتها فى حياتى وعرفتنى عليه ولا كلمنى وجه وتقدم وابويا رفض وانا برضو زعلت كل ده مكنش فرقلى ولا زعلنى وبعدين أنا بدأت اجب بخوها وكنت بكلمه من غير متعرفش على الخاص أصلها كانت عمله جروب فى أنا وأخواته وكان بيقولى انى احلا بنت عرفها ومحبش غيرى وفضلنا سنه نتكلم وانا حبيته جدا وتعلقت بيه بعد ده كله اكتشفت من أعلى عرفة وجه وتقدم وأعلى رفضوه علشان كان بيقولو أنه كان بيشرب حشيش وانا فضلت أكلمه وكذا مره اتكشف لغايه ما ابويا وأعلى قالو احنا نخطبها لحد وتنسا بيه وبعدين أنا كنت رفضه وكنت متعلقه بيه اوى مزلت بحبه وهوه حول كتير بس ترفض وأعلى مكنوش موافقين بس بعدين أنا وفقت على انى اتخطب وكنت مفكره انى هنساه بس الحقيقه انا كل شويه افتكره وازعل وافتكر زكراياتى معاه وخرجتنا وقربه منى دا كان مزعلنى انى بفتكر ده وانا مخطوبه لوحد مش عارفه أدنله بأى مشاعر وانا عوزه أنساه ودى حاجه تعبانى وعوزه لما اشوف يكون زى شخص عادي وارجع واقول ليه مكناش من نصيب بعض أنا وصلت انى كنت كذا مره احول انتحر وارتاح كل يوم بنام وانا ببكى بحرقه ومش مصدقة انى هتجوز بعد سبع اشهور أنا بحبه مش قدره اتخطى الفكره دى
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
لا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

الرد من العميل

لا اعرف البريد الالكتروني

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

من الواضح مما ذكرت انك غير ناضجه عاطفيا وانك لم تحبي اي شخص منهم بل تعلقت بهم فقط،. ومن الخطأ جدا ان يقوم اهلك بتزويجك الان وانت مازلت صغيره غير ناضجه فكريا او عاطفيا
والشخص الذي انت متعلقه به الان لو انه جيد لوافق اهلك خاصة ان لديهم النيه لتزويجك وانت بهذا السن الصغير
ولكنهم يعلمون انه لاخير في هذا الشاب لذا رفضوه
لذا حاولي ان تتناقشي مع اهلك وتخبريهم انك اقتنعت بما فعلوا وانك لست مستعده للزواج الان وانتظري حتى تستطيعي اختيار الزوج المناسب الذي تحبينه بقلبك وعقلك