الزواج و الإرشاد الأسري

انا عندي ١٦ سنه و الحمدلله شاطره جدا في دراستي و...

انا عندي ١٦ سنه و الحمدلله شاطره جدا في دراستي و بطلع من الاوائل بس من وانا عندي ٧ تقريبا اوي ٦ وانا كان عندي فوبيا من اي حاجه بتأذي شوفتها في فيلم او في حاجه زي حد حيتعدم و الحاجات دي الفوبيا كبرت و بقيت فوبيا من الموت الهو بخاف انام علشان ممتش اتغلبت عليها و طبعا كل دا اهلي ميعرفوش حاجه و لحد دلوقتي بعديها كبرت شويه والدي اتوفي وانا ٩ سنين الحوار جالي تاني بس علي اسوء مش في نوم بس لا دي بقت فوبيا علي طول و بعديها كبرت شويه لحد ١٤ سنه كل السنين دي و الفوبيا عندي برضو و بتأثر جامد عليا بس في ١٤ اثرت جدااا لدرجه ان اهلي لاحظوا و اتعرضت لضغط كبير اوي منهم ف روحت لدكتور كان بيكتبلي علي منوم و تغبت جدا بعديها بعد كدا عمتي اتوفت دا اثر علي موضوع دا جامدددد و خلاني معرفش انام و اخاف انام و الخ نيجي بقي لدلوقتي انا حاليا ١٦ سنه و بحلم احلام وحشه اوي علشان شوفت حاجه بتقول ان في احلام بتدل علي موت و انا من ساعتها خايفه احلمها و بحلم احلام شبها و خايفه جداا امبارح حلمت اني واحده قريبتي هي عايشه بتقولي مده كانت سنه تقريبا بس مش عارفه بتقولهالي ليه مش فاكره عقلي ترجمها ان انا حموت خلال المده دي و بعديها انا مش عارفه كنت صاحيه ولا نايمه ودا حلم ولا هالوسه بس الحوار دا بيحصلي كتير يعني ان انا اقول لنفسي اني حموت خلال الفتره دي او حد قالي برضو مش فاكره و من ساعتها وانا عماله اعيط و خايفه اوي ومش عارفه اعمل اي
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
اه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

مما ذكرت عن حالتك فان ما تعانين منه يسمى بقلق المخاوف الوسواسى وهى حاله بسيطه رغم احساسك بعكس ذلك ومن الخوف والقلق يحدث الاضطراب فى نبضات القلب
سيدتى ان الموت ليس له اشارات ولا اعراض ولا يمكن الاحساس به وكوني على يقين ان الشخص الذى يموت لا يشعر انه سوف يموت قبلها فلو كان من الممكن الشعور بالموت لكان احتاط الجميع منه والخوف من الموت لن يؤدى الى الموت ولكن سوف يزيد الوساوس والخوف وقد يؤدى الى الاكتئاب ايضا وامراض نفسيه عديده نحن فى غنى عنها
 سيدتى أن الموت حق وأن الموت آتٍ، وأن الخوف من الموت لا يقدم في عمر الإنسان لحظة ولا ينقصه والإنسان من المفترض أن يتعامل مع الموت على أساس أنه ليس أمرًا تحت سيطرتنا وليس تحت إرادتنا، وليس لنا الحق أن نتدخل فيه، يجب أن نقبله على شاكلته، والإنسان من حقه أن يوظّف ويستثمر الشيء الذي يستطيع أن يستدركه والذي يستطيع أن يجعله تحت إرادته بصورة كاملة، وهنا أقصد الحياة، لكن الموت أمر مختلف تمامًا
فيجب ان تفكري فى الموت بهذه الطريقه وعليك أن تستثمري وقتك، وألا تدعي للفراغ مجالاً ليعطلك ويزيد من المخاوف والوساوس وحاولي ان تكوني نافعه لنفسك ولغيرك، وهذا يُعطيك قيمة حقيقية داخلية
ممارسة التمارين الرياضية خاصة في فترة النهار مهمة وضرورية تصدى للخوف والوساوس ولا تجعليها تسيطر على حياتك
ومن الممكن استشارة طبيب نفسى عن حالتك حتى يتم العلاج بطرق اخرى كتناول الادويه وذلك يجب ان يكون من خلال الطبيب لقياس حدة الحاله ووصف الدواء المناسب والجرعه المطلوبه والله الموفق

الرد من العميل

طيب و الاحلام البتجيلي كتير دي من قلق المخاوف الوسواسي برضو؟ و ازاي اقدر اتغلب عليه و مفكرش فيها

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

الاحلام ماهي الا انعكاس لافكارك، فان انشغل عقلك طوال الوقت بفكره واحده مسيطره عليه فمن الطبيعي ان تحلمي بنفس اللفكار
لذا ان تصديت لافكارك واوقفتيها في الواقع يتختفي،. وستختفي من احلامك ايضا