محامي

انا مهندس مصري وجبت تاشيره سياحه للسفر الي دبي...

انا مهندس مصري وجبت تاشيره سياحه للسفر الي دبي للبحث عن عمل بعد كده وانا في مصر حد صاحب شركه كلمني اني اشتغل معاه واساعده في الحصول علي شغل في دبي وقالي ابعتلك تاشيره عمل قولتله لا انا معايا سياحه واتفقنا اول ما اول دبي شغلي يكون معاه وراتبي عليه واقامتي يعملها ولكن بعد وصولي كان دايما يكذب ويقفل تليفونه بالايام ويرجع يكذب وخلص معظم الوقت لتاشيرتي بنفس النظام ولما سبته رجع يتحيل عليا ارجع اشتغل معاه واعطاني نصف راتب شهر فقط وانا دخلت في ٣ شهور في البلد بصرف من جيبي والحين انا حصلت شغل بعيد عنه وانا لسه سياحه وهعمل اقامه علي شركه تانيه هل من حق هذا الرجل ان يشتكيني لياخذ نصف الشهر الذي حصلت عليه منه

الرد من العميل

اريد اجابه

الرد من العميل

لم احصل علي اجابه

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

بخصوص استفسارك حول انك كنت تعمل لدى احد الاشخاص بالامارات بتاشيرة سياحة وحصلت منه على راتب قبل تركه للعمل لدى كفيل آخر يرجى العلم انه طالما انك كنت تعمل لدى هذا الكفيل بتاشيرة سياحية فلا يحق لك او له تقديم شكوى الى مكتب العمل حيث يحظر القانون الإماراتي على الزائرين والسواح العمل بتأشيرة زيارة أو سياحة سواءً أكان ذلك مقابل أجر أو بدونه، ويتعرض المخالف للغرامة والترحيل، كذلك تتعرض الشركات التي تقوم بتشغيل الزائرين الذين هم في وضعية سائح أو زائر للمساءلة والغرامة ووفقاً لقانون العمل الإماراتي، وقوانين الإقامة ، لا يجوز العمل في الإمارات إلا بعد إصدار تصريح أو تأشيرة عمل